Wie zijn wij

Eppings & Marcusse Accountants en Belastingadviseurs is in februari 2010 ontstaan uit de zelfstandige vestiging van Frans Eppings en mr. Erik Marcusse. Beiden waren eerder werkzaam bij een Big Four kantoor. 

De huidige negen medewerkers vertegenwoordigen de disciplines accountancy, belastingadvies en salarisadministratie. We hebben ervaren dat er ruimte is in de Zeeuwse markt voor ons initiatief. Ondernemers willen veelal meer persoonlijke aandacht en betrokkenheid van hun adviseur en dat geven wij. Deskundigheid, korte lijnen en aandacht zijn vanzelfsprekend voor ons.

Onze medewerkers kiezen bewust voor kleinschaligheid, omdat ook zij ervan overtuigd zijn dat hun kwaliteiten en persoonlijkheid daarin beter tot hun recht komen. Bovendien is het uitdagend te werken in een jonge organisatie met een zeer afwisselend klantenbestand. Onze klantenkring bestaat uit een breed segment van MKB-ondernemingen tot aan grotere ondernemingen met meerdere vestigingen en deelnemingen in het buitenland. Inmiddels bedienen we ook een groeiend aantal grote ondernemingen buiten de provinciegrenzen.

mr. Erik (E.H.M.) Marcusse

Belastingadvies
Estate planning

Erik is als fiscaal jurist en als vennoot verbonden aan ons kantoor. Hij is actief in de transactiepraktijk en begeleidt daarnaast veel herstructureringen als fusies en structureringen van ondernemingen om te komen tot een fiscaal vriendelijke ondernemingsstructuur. Niet alleen een structuur voor vandaag, maar ook een structuur met flexibiliteit naar de toekomst. Dit kan onder andere zijn om een onderneming verkoop klaar te maken, om een familiebedrijf fiscaal gunstig over te dragen naar de volgende generatie of om een optimale structuur te creëren voor aankoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen.

Patrick Caljouw

Belastingadvies
Estate planning
Personeels- en salarisadministratie

Patrick is als fiscalist verbonden aan ons kantoor. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring in de fiscale praktijk. Vanuit zijn eigen ervaring als ondernemer spreekt hij de taal van ondernemers en weet hij dus wat u als ondernemer belangrijk vindt. Patrick heeft naast zijn werk als fiscalist ruime ervaring met het automatiseren van administratieve processen. De focus ligt hierbij op zo min mogelijk werk voor u als ondernemer :  de software doet voor u het werk ! Het bespaart u als ondernemer veel tijd en levert u vaak nog meer (financiële) grip op uw onderneming op. 

Erica van de Veire RA

Accountancy

Erica is registeraccountant en heeft ruim 20 jaar ervaring met ondernemingen in de mkb praktijk. Zij is een luisterend oor voor ondernemers met plannen en ideeën. Zij weet deze te vertalen en te structureren. Vanuit haar ruime ervaring kan ze snel met een helikopterview de verbeterpunten benoemen en tot de kern van de zaak komen. Ze begeleidt onze klanten bij het inrichten van administraties, het opstellen van tussentijdse cijfers en managementinformatie.

Jean-Pierre Neve

Personeels- en salarisadministratie

Jean-Pierre is uw aanspreekpunt als het gaat om salarisadministratie. Hij heeft ruime ervaring met salarisadministraties van kleine tot grote ondernemingen en kan u helpen bij soepel laten verlopen van uw loonruns. Jean-Pierre heeft ruime ervaring met diverse salaris- en personeelssoftware.